Home » Pressroom » Materiály pre média » História spoločnosti

História spoločnosti

Firma existuje na poľskom trhu od 1985 roku. V počiatočnom období firma DRUTEX pôsobila iba v odvetví obrábania kovov ako živnosť samostatne zárobkovo činnej osoby, pána Leszka Gierszewskieho a mala názov Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowo-Handlowe DRUTEX. Na začiatku firma vyrábala drôtené ploty a od roku 1987 aj drôty a výrobky z drôtu – odtiaľ sa vzal neskorší názov firmy.

V roku 1994 DRUTEX spustil prvú výrobnú linku na výrobu okenných rámov z PVC a tiež poloautomatickú linku na výrobu dvojitého zasklenia. Ďalšou etapou rozvoja firmy DRUTEX-u bolo spustenie výroby okenných rámov z hliníku v roku 1999. V rokoch 2000-2002 sa výrobné možnosti DRUTEX-u neustále rozširovali, vďaka o.i. spusteniu ďalšej výrobnej linky na výrobu okenných rámov, linky na rezanie skla a automatických liniek na výrobu dvojitého zasklenia. V roku 2002 firma začala vyrábať okná a dvere z dreva. Od 1. júla 2003 firma funguje ako DRUTEX akciová spoločnosť.

Dnes je DRUTEX a.s. popredným výrobcom stolárskych výrobkov s otvormi z PVC v Európe. Vo svojej ponuke má tiež okná, dvere, fasády z dreva a hliníku. DRUTEX a. s. je moderná firma, ktorá vo výrobnom procese používa iba najnovšie technologické riešenia. Veľké technické a výrobné možnosti podložené odbornými vedomosťami a skúsenosťami nášho dokonale zaškoleného týmu nám umožňujú realizovať aj najnáročnejšie objednávky okien, dverí či fasád z dreva, PVC aj hliníku. Neustála snaha zrealizovať stratégie rozvoja sa stala pre vedenie firmy podnetom k spusteniu linky na výrobu profilov GL System. Výroba profilov začala v roku 2007.

Popri neustálom zdokonaľovaní výrobkov a služieb poskytovaných DRUTEX–om, kladie firma najväčší dôraz na dosiahnutie najvyššej kvality výrobkov a skrátenie času realizácie objednávok a dodania. Dnes DRUTEX a.s. ponúka kvalitné výrobky a veľmi konkurenčné termíny dodania na ľubovoľné miesto na území Európskej únie.

Našim cieľom je predbehnúť očakávania našich Zákazníkov

okna pcv producent

Zdvíhaco-posuvný systém IGLO-HS